El diaca i cap de la Policia Municipal d’Olot Ignasi López és favorable a replantejar el celibat a l’Església com apunta el Papa Francesc

En les darreres hores, el Papa Francesc ha tornat a insistir en què el celibat a l’església pot ser modificable, perquè no es tracta d’un dogma. Les últimes declaracions del Papa han trobat veus favorables, entre ells, el cap de la Policia Municipal d’Olot, Ignasi López.

A banda se la seva responsabilitat al capdavant de la Policia Municipal de la ciutat, López és també diaca, és a dir, auxiliar a l’església. Ajuda en tasques litúrgiques, i de fet, està adscrit a les parròquies de Santa Maria d’Amer, Sant Cristòfor de les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Sant Feliu de Pallerols, a més del Santuari de la Salut. També ajuda en tasques de dinamització, i en aquest sentit, l’arxiprestat al qual pertany li ha encarregat que es responsabilitzi de la pastoral de joves. Ignasi López creu que treure l’obligatorietat del celibat en l’església no estaria desencaminat, i que els sacraments del matrimoni i del servei ministerial poden ser totalment compatibles.

Tal com diu Ignasi López, la figura de diaca visibilitza la possibilitat d’ajudar l’església sense renunciar a formar una família. López ho fa, i compatibilitza aquestes responsabilitats amb la funció de cap de la Policia Municipal. Tot això l’obliga a administrar bé el temps.