L’Orfeó Popular Olotí celebra els 50 anys del Premi Nacional de Teatre Juvenil

L’entitat va acollir dissabte una tertúlia a càrrec dels protagonistes que van fer possible l’obtenció del Premi Nacional de Teatre Juvenil, ara fa 50 anys, amb la representació de l’obra ‘El Cuervo’ d’Alfonso Sastre.

El 1964 l’Elenc Olotí, format pel grup de joves de l’Orfeó Popular i recuperat per Francesc Gelada, va guanyar el Certamen Nacional de Teatre Juvenil de Màlaga amb la representació de l’obra ‘El Cuervo’ d’Alfonso Sastre.

50 anys després, la fita és encara recordada com el triomf teatral més rellevant de la història de l’entitat olotina, no només per la importància del premi aconseguit, un reconeixement a nivell estatal, sinó també per les conseqüències que se’n van derivar. El guardó va significar l’inici de la carrera professional de l’actriu olotina Marta Puig, i el començament d’una sèrie de representacions de l’Elenc Olotí que van ser molt aplaudides pel públic garrotxí.

Dissabte, l’entitat va acollir una tertúlia a càrrec dels protagonistes que, sobre l’escenari o entre bambolines, van fer possible l’obtenció del Premi Nacional de Teatre Juvenil. Van ser-hi bona part de l’Elenc Olotí, les actrius Marta Puig i Pilar Coll, i els actors Joan Vilalta i Lluís Juanola, a més de l’activista cultural Josep Maria Canals, que en aquella ocasió va responsabilitzar-se del so i la il·luminació de l’obra teatral. Durant la conferència, es van recordar moments cabdals de la participació al certamen així com els detalls i anècdotes que van envoltar aquell esdeveniment. El públic va poder aclarir dubtes amb els actors i la resta de col·laboradors de la representació. La tertúlia va finalitzar amb un sopar obert a tothom.