La retallada de vols de Ryanair afecta les reserves als allotjaments a Girona

La retallada de vols de Ryanair no només afecta als usuaris de les comarques de Girona i, per extensió, als de la Garrotxa. L’Associació d’Hostaleria Girona i Radial assegura que els està passant factura. Ho han notat molt aquest hivern, i ho comencen a percebre en les reserves d’aquest estiu. Amb tot però, confien que el Govern desencalli les negociacions amb la companyia, i eviti la reducció de vols que la companyia ha anunciat aquesta setmana per a l’hivern vinent.

La forta dependència que genera Ryanair a l’aeroport de Girona es nota també en altres sectors com el de l’hostaleria. En pocs anys han passat de veure el creixement més pronunciat de les instal·lacions de Vilobí, que en algunes ocasions havia ajudat a salvar alguns establiments del cop de la crisi, a la caiguda en picat dels darrers anys, i en particular d’aquest darrer hivern.

Els hostalers gironins, que indiquen també que la retallada de rutes d’aquest estiu es trasllada en una reducció de reserves, esperen que el Govern de la Generalitat desencalli les negociacions amb la companyia

Amb tot, el sector també fa una forta aposta per l’alta velocitat com a possible salvació, i espera que l’obertura de noves rutes des del mateix aeroport, pugui ser un incentiu per obrir nous mercats.

El retorn d’una base operativa de la companyia irlandesa a l’Aeroport Girona – Costa Brava seria una gran esperança pel territori, que com amb pocs anys ha vist no només com les instal·lacions de Vilobí passaven d’estar a dalt de tot a fer pena, sinó també la repercussió col·lateral que aquesta caiguda ha tingut als sectors que malgrat la crisi, aconseguien sortir-se’n