L’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya demanen una clàusula de garanties per tornar el deute als ajuntaments

Els president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, han visitat avui Olot Televisió com a convidats del programa Pros i Contres. Els dos representants dels ajuntaments Catalans han criticat amb contundència el deute que la Generalitat manté amb els municipis i l’aplicació de la llei estatal de l’Administració Local, que en els propers dies dictaminarà els serveis que poden assumir els ajuntaments.

Miquel Buch i Xavier Amor han parlat avui al programa Pros i Contres d’Olot Televisió sobre el deute que la Generalitat manté amb als Ajuntaments, que s’ha compromès a pagar durant el primer semestre de l’any i sobre el qual, encara no hi ha notícia. Buch culpa Madrid del deute que la Generalitat té amb els Ajuntaments. Juntament amb la Federació de Municipis de Catalunya, demanaran al Govern Català una clàusula de garanties per pagar als Ajuntaments en un termini prudencial.

Les dues entitats estan meridianament en contra de l’aplicació de la llei de l’administració local de l’Estat. Apunten dubtes pel que fa la substracció de serveis municipals que pot esdevenir-se en el proper mes. També han apuntat dubtes pel que fa als costos que han de representar els diferents serveis segons la nova llei estatal.