L’empresa càrnia garrotxina Pere Porxas Pairó creix de la mà de l’exportació

Actualment, Pere Porxas Pairó exporta el 80% de la seva producció a més de 30 països arreu del món, i per a aquest any, espera introduir-se en nous mercats.

Fa anys que les empreses del sector agroalimentari de la Garrotxa aposten per l’exportació com a sortida davant la crisi econòmica que es viu Espanya, malgrat que el seu producte és dels que més es mantenen en el mercat. Alguns empresaris expliquen l’augment de la fundació per la cultura del mercat a l’Estat, a la qual, segons diuen, li falta molt per acostar-se a l’exterior. Sigui com sigui, l’exportació està lligada al manteniment i fins i tot al creixement empresarial. Un exemple es trobem a Sant Joan les Fonts, a l’empresa Pere Porxas Pairó, dedicada a la producció de pernils i embotits curats.

L’empresa Pere Porxas Pairó té la seva seu empresarial ubicada a Sant Joan les Fonts. Produeix al voltant de 1.500 pernils al dia. Des de la seva fundació, el 1999, els responsables de l’empresa han apostat per l’exportació. Això li ha permès augmentar la seva producció de l’ordre del 10% anual, i l’any que ve esperen fer-ho en un 12%. Actualment, Pere Porxas Pairó exporta el 80% de la seva producció a més de 30 països arreu del món, i per a aquest any, espera introduir-se en nous mercats.

Per donar resposta a la creixent demanda exterior, Pere Porxas Pairó ha projectat dues ampliacions, una a la nau que té a les Preses, i una altra a la seu central, a Sant Joan les Fonts, per a la qual preveu la construcció d’una nau de dues plantes en un terreny d’aproximadament 1.500 metres quadrats.

L’augment de l’exportació va lligada a certificats de qualitat favorables dels productes. Els últims certificats atorgats a Pere Porxas Pairó donen als seus productes una nota alta. A banda de la crisi econòmica, Pere Porxas apunta un altre motiu que fa necessària l’exportació, i aquest és la cultura de mercat que es viu a Espanya.