Mor la pintora i pedagoga Ester Boix, filla adoptiva de les Preses, a l’edat de 87 anys

La pintora i pedagoga Ester Boix de Llers i filla adoptiva de les Preses, ha mort a l’edat de 87 anys. Amb el seu marit, l’escriptor Ricard Creus, va participar en la fundació de l’Arc, escola de tècniques d’expressió, el 1967. Col·laborà molt activament amb l’orientació pedagògica d’educadors.

Ella i el seu marit, van ser nomenats fills adoptius de les Preses al Ple extraordinari que el consistori va celebrar el 8 d’octubre de l’any 2000. El matrimoni va residir més de vint anys a la Vall del Corb. Sempre els havia interessat i s’havien meravellat de la bellesa permanent i variable de la comarca, i de l’embelliment del municipi de les Preses. En dona palesa part de la seva obra artística amb pintures i dibuixos de fagedes, conreus i naturalesa de la Vall del Corb.

Llicenciada a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, Ester Boix va exposar per primera vegada l’any 1950 a Barcelona i va continuar per tot Catalunya i Espanya, París, Amèrica o Milà. L’any 1993 es va editar una monografia sobre tota la seva obra, amb textos de diferents tractadistes de les arts visuals. L’activitat pedagògica la va dur a fer conferències i a escriure articles per a diaris, revistes i un tractat sobre art modern, publicat en tres volums per edicions Polígrafa, en els anys vuitanta, amb el títol De l’art modern. El 1999 fou guardonada per la Generalitat de Catalunya amb el Premi Nacional per la seva trajectòria com a pintora i com a ensenyant de les arts visuals. L’any 2006 va publicar el llibre Ester Boix Miralls i miratges, un enriquidor passeig pels més de cinquanta anys de creació artística.

Deixa un comentari