El vídeo-artista català Pau Garcia Laita és un dels encarregats de promocionar el turisme de Catalunya a les xarxes socials

Una càmera fent fotografies a 15 fotogrames per segon. És l’instrument indispensable per en Pau Garcia Laita. Aquest jove català és un dels cinc vídeo-artistes escollits per crear l’espot promocional turístic de Catalunya, un projecte que promou l’Agència Catalana de Turisme.

Els altres vídeo-artistes seleccionats, basant-se en la seva alta popularitat a la xarxa, en plataformes com Vimeo, són d’Estats Units, Bielorússia o Hong Kong. Cada un dels vídeos realitzats, serà d’una província catalana concreta i estarà fet amb tècniques i formats diferenciats. A en Pau li ha tocat plasmar tota la província de Girona, amb la tècnica que més domina, el titlt-shift o la tècnica de miniatures.

Per aplicar aquesta tècnica, en Pau busca els llocs més alts de les poblacions gironines. Un exemple, és Castellfollit de la Roca, un poble de llarga tradició turística, i el més important, amb un penya-segat i un alt campanar, des d’on es poden observar persones passejant. Aquests dies no ha tingut gaire sort amb el temps, però es mostra satisfet de la gran quantitat de escenes diferents que ha pogut captar fins ara. Aquests treballs, es publicaran a partir del més de juliol a la plataforma Vimeo sota el lema ‘Catalunya Experience’.

L’Agència Catalana de Turisme, espera assolir, amb aquests vídeos, més d’un milió de reproduccions, que els serveixin per atraure a turistes d’arreu a visitar les terres catalanes.

x