Els geganters es preparen per viure la XXI Vila Gegantera i el 125è aniversari dels Gegants d’Olot

Aquest cap de setmana se celebra la 21ena Vila Gegantera i el 125è aniversari dels Gegants d’Olot, amb més de 100 figures de la faràndula als carrers i les places d’Olot; un esdeveniment sens dubte molt especial per als Gegants i una gran festa per a la ciutat. També seran unes jornades especials pels balladors.

La festa comença demà a la tarda amb la cercavila i el ball de l’anomenada faràndula petita de les comarques gironines. El moment dels gegants serà diumenge. El geganter Pim Torralba ha estat avui al plató de Les Notícies. Ha explicat que seran uns dies molt emotius per als geganters, sobretot diumenge, quan els Gegants d’Olot sortiran al carrer de forma excepcional, acompanyaran els gegants de les comarques de Girona, primer a la cercavila i després al Ball de la Vila Gegantera.

Torralba ha parlat també de la remodelació feta als gegants amb motiu del seu 125è aniversari. Diferents tècnics han reconstruït els vestits i l’estructura aquestes setmanes per a la gran festa. El geganter ha explicat comd durant els assajos s’han hagut d’adaptar per tornar a ballar els gegants, ja que ara no compten amb defectes. “Abans algunes imperfeccions feien que els pesos de les robes caiguessin d’una manera i nosaltres havíem de compensar el pes. Ha estat com començar de zero després de la remodelació”, ha explicat Torralba, que s’ha acomiadat fent una crida als olotins i les olotines perquè aquest cap de setmana surtin al carrer i visquin la celebració dels 125 anys dels Gegants i la Vila Gegantera.