L’arquitecte olotí Xevi Bayona dóna color a l’antic pont del ferrocarril de Tortosa a través del projecte europeu Changing Tracks

Una intervenció artística a l’antic pont del ferrocarril de Tortosa ha canviat l’estètica de la ciutat en un del seus espais centrals. 14 quilòmetres de cintes de colors li han donat una nova pell a una estructura que actualment fa les funcions de via verda sobre el riu Ebre. La intervenció artística, obra de l’arquitecte olotí Xevi Bayona, és efímera. Només es podrà gaudir durant els dos pròxims mesos.

L’antic pont del ferrocarril de Tortosa mostra aquesta imatge per un costat… i aquesta altra, molt més acolorida, per l’altre. És l’efecte visual que ha resultat de la intervenció que hi ha portat a terme l’arquitecte d’Olot Xevi Bayona, en el marc d’un projecte artístic d’àmbit internacional, que actua sobre vells trams ferroviaris transformats en via verda. En el pont tortosí, un nus de comunicacions de 230 metres que s’ha adaptat per al pas de vianants i ciclistes, s’hi han instal·lat 14 quilòmetres de cintes de colors en un espai històric, que ara es pot veure amb uns altres ulls.

La intervenció al pont estarà completa divendres quan s’estreni la il·luminació nocturna. A través de 37 focus es projectaran a les cintes les ombres de les bicis i els vianants que passin en aquell moment pel pont. El projecte final, però, no és el que estava inicialment previst per l’artista, que volia embolcallar el pont. Però el fort vent que bufa a la zona, que ja ha dificultat la instal·lació de les cintes, feia inviable ubicar-hi una gran lona.

Art efímer a base de cintes de color en el pont del ferrocarril d’una ciutat en què la seua patrona és, curiosament, la Mare de Déu de la Cinta.