Els gegants d’Olot celebren el seu 125è aniversari acompanyats de la faràndula garrotxina i gironina

La festa gegantera ja va començar dissabte amb una cercavila de la faràndula olotina també acompanyada de totes les colles geganteres dels barris i entitats de la ciutat, i les de comarques gironines. A més, la ciutat va veure néixer un nou gegant olotí, la fada Grida de l’Escola Malagrida.

La festa del 125è aniversari ja va començar dissabte amb el pregó a càrrec de Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat, i una cercavila de la faràndula olotina pels principals carrers del centre de la ciutat. La celebració de l’efemèride no només és important per la capital de la Garrotxa; també per la cultura del país, essent la faràndula olotina un dels principals referents de Catalunya. L’Escola Malagrida va aprofitar l’acte per presentar en societat i fer el bateig oficial de la nova incorporació a la faràndula olotina, el seu gegant, la fada Grida. Olot s’ha convertit aquest cap de setmana en la seu del món geganter. El gegant i la gegantessa de la ciutat han volgut compartir la celebració de l’aniversari amb els gegants de tots els barris i entitats olotines, i diverses colles geganteres de les comarques gironines. Tots plegats van desfilar per la plaça Major deixant bocabadats sobretot als més petits.