Torna el Wevvo, el Festival de Western Volcànic d’Olot

El Wevoo, el Festival de Western Volcànic d’Olot, torna aquest any amb moltes ganes i dificultats afegides. Diversos espais de la ciutat han vist aquest matí els 28 equips participants gravant les diferents escenes del seu futur muntatge, que hauran d’editar aquesta tarda i presentar demà. Divendres que ve es coneixeran els guanyadors d’aquesta sisena edició de curtmetratges.

Barrets de cowboy, pistoles o sacs de diners. Són alguns dels complements que acompanyen els rodatges dels 28 equips participants del Wevoo, el Festival de Western Volcànic d’Olot, consolidat com un dels certàmens de cinema imprescindibles del nostre país. Enguany es compleixen sis anys de la seva creació, engegat per l’associació garrotxina Gran Buff.

Els 28 equips han de realitzar un curtmetratge amb la temàtica western amb 24 hores, amb la dificultat afegida que han de complir tres requisits imposats per la organització: els curts han de fer aparèixer el ninot Pitu Crostó, alguna de les escenes s’ha de donar als jardins de la vila vella i s’ha de fer servir la frase ‘Plou poc però per lo poc que plou plou prou’. Paral·lelament als rodatges, el creixement del festival ha permès oferir concerts, conferències, pel·lícules i exposicions.

Més tard les peces seran analitzades al detall per tres experts: Imma Merino, crítica i professora de cinema, Jordi Teis, director de la Mostra de Documentals Olot.doc i Ales a la Cultura 2014, i Sandra Nuita, de l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà. Les millors creacions seran guardonades amb dotacions econòmiques.  A banda dels tres premis pels adults, també existeixen la categoria Kinder Wevoo per a joves autors, el premi per a adolescents i un reconeixement especial anomenat ‘Espagueti’ al muntatge més original i singular. A més, el jurat popular també tindrà l’oportunitat de decidir quin és el que més li agrada en una projecció el dijous als cinemes de la ciutat. El divendres 6 de juny es donaran a conèixer els guanyadors del concurs cinematogràfic. L’acte tindrà a lloc a Els Catòlics a les 20.30h del vespre.