Olot és proclamada Vila Gegantera 2014 durant la celebració dels 125 anys dels gegants de la ciutat

Els gegants d’Olot es fan grans, enguany compleixen 125 anys de la seva creació. Ahir va tenir lloc el plat gros de la celebració de l’efemèride, amb els balls dels gegants olotins i la proclamació de la ciutat com a Vila Gegantera 2014.

Tot i que la ciutat d’Olot ja tenia gegants abans del 1889, obra de l’escultor Ramon Amadeu, els que avui dia coneixem van prendre el relleu dels antics. Sota la direcció de Josep Berga, els escultors Miquel Blay i Celestí Devesa van presentar fa 125 anys aquestes dues figures que amb el temps s’han convertit en un dels símbols de la ciutat. Ahir es va celebrar una gran festa amb motiu de l’efemèride. Gegants, cabeçuts i cavallets van sortir a ballar a la plaça, sota l’atenta mirada de garrotxins d’arreu i tot de colles geganteres d’altres comarques de Girona. La festa va finalitzar al Firal amb la proclamació d’Olot com a Vila Gegantera 2014. La colla de Lloret de Mar va passar el relleu a la faràndula olotina, tot cedint un ram de flors a la gegantessa de la ciutat. I per primera vegada en la història Olot va convertir-se en l’epicentre geganter, amb la 21 trobada de gegants més important de les comarques gironines, i el posterior ball de la Vila Gegantera, acompanyat per la música de La Principal d’Olot.