Olot Meats habilita un rentat de camions provisional a l’escorxador mentre no es construeix el definitiu lluny del recinte

Les actuacions previstes per mitigar al màxim les males olors de l’ampliació de l’Escorxador s’han retardat. Olot Meats ha canviat d’empresa per finalitzar l’adequació de l’antiga depuradora al més ràpid possible. Mentrestant, estan habilitant una zona de rentat de camions al mateix espai de l’escorxador com a mesura provisional.

L’ampliació de l’escorxador d’Olot ha generat un centenar de nous llocs de treball, però suposa l’arribada d’un nombre important de camions. Les males olors al barri han augmentat. L’empresa ja va instal·lar una canalització de dos quilòmetres fins arribar a l’antiga depuradora d’Olot, que ha de ser adequada definitivament per al tractament dels residus.

La intenció de l’empresa és la de portar els residus directament a la llera del riu. La remodelació, doncs, conté molta responsabilitat. Els responsables de l’escorxador han substituït l’empresa perquè l’actuació es faci al més efectiva possible.

Els residus surten de l’escorxador de forma directa a través de la canalització, però les males olors persisteixen. El problema, doncs, són els camions. La intenció és la d’habilitar una zona de rentat dels camions allunyada de l’escorxador, una habilitació que no es portarà a terme fins a la remodelació definitiva de l’antiga depuradora. Per això, i de forma provisional, s’està habilitant una zona de rentat de camions controlada amb separacions al mateix recinte de l’escorxador.