La granja Ramonich de la Vall d’en Bas és una de les vuit granges de Catalunya amb el certificat de ramaderia ecològica

El Centre Català de de Producció Agrària Ecològica ha ofert aquest matí una visita a mitjans i divulgadors a les instal·lacions de la Granja Ramonich, de la Vall d’en Bas per demostrar quin és el control que una granja de porcí ecològic segueix regularment per tal de garantir-ne la qualitat.

Aquesta empresa garrotxina és una de les vuit granges d’aquest tipus que hi ha a tot Catalunya. La ramaderia ecològica passa per estrictes controls per part de la Generalitat però alhora es una opció per a la subsistència d’algunes granges i ramaders, com és el cas de la Granja Ramonich.

El CCPAE i la direcció de la Granja han explicat els passos que segueix el ramader en aquest tipus de treball ecològic. Un exhaustiu control anual certifica el benestar dels animals, que estiguin en una densitat correcte i que la seva alimentació sigui provinent de l’agricultura ecològica.

Aquesta granja de porcí ecològic, l’única de la Garrotxa, es divideix en diferents parts: la fase d’engreix del porc, que dura uns cinc mesos, el destetament de les truges, on s’hi estan un mínim de 40 dies, i les parideres, on els animals tenen un espai habilitat per a la correcte gestació.

Avui, la granja garrotxina ha oferit una mostra per comprovar que supera tots els controls que el CCEPAE requereix per a poder explotar remaderia ecològica, que en els últims temps està esdevenint una sortida perquè les granjes que no poden subsistir amb els sistemes convecionals tinguin una altra via, com és el cas de la Granja Ramonich de la Vall d’en Bas

Deixa un comentari