Els espais públics d’Olot tenen una radiació electromagnètica 100 vegades inferior al total permès

Els olotins i les olotines no han de preocupar-se per la radiació electromagnètica, almenys als espais públics de la ciutat. La Generalitat ha cedit al consorci de Medi Ambient i Salut Pública SIGMA un equip de mesura portàtil que ha estat prenent mostreigs en diferents espais de la capital de la Garrotxa. Els resultats en tots els casos són 100 vegades inferiors a la radiació permesa. El Govern ha tornat a cedir l’aparell, ara perquè es mesuri la resta de la comarca.

La Generalitat ha cedit durant un any un equip portàtil de mesura dels camps electromagnètics al Consell Comarcal complementari a l’equip fix que es troba al volcà de Montolivet. Durant aquest any, el consorci SIGMA ha fet mostreigs en fins a 43 espais públics de la ciutat, com centres educatius, centres sanitaris, residències i centres geriàtrics o parcs públics, entre d’altres. La radiació detectada en tots els casos és 100 vegades inferiors a la permesa. Els resultats de les proves han servit per esvair dubtes sobre la instal·lació de torres de telecomunicacions a la ciutat.

Darrerament, la Generalitat ha tornat a cedir un equip portàtil al consorci SIGMA perquè mesuri els camps electromagnètics de la resta de municipis de la comarca. El consorci de Medi Ambient i Salut Pública no espera trobar cap radicació electromagnètica per sobre del permès a la Garrotxa. Si s’equivoquen, l’equip de mesura portàtil els permetria actuar de forma ràpida i efectiva.