El notari Manuel Faus rep el premi ‘Trajectòria personal’ dels premis ‘Garrotxí de l’any’

El notari Manuel Faus ha rebut enguany el premi a la ‘Trajectòria personal’ dels premis ‘Garrotxí de l’any’, que s’ha entregat aquest divendres a la nit. Manuel Faus i Pujol va néixer a Saragossa l’any 1943. Nét i nebot de notaris, després de gairebé 40 anys de professió a Olot, l’any 2013 li va arribar la jubilació.

Faus va sentir sempre un gran respecte pel seu oncle, Ramon Faus i Esteve, notari i professor universitari. Durant els últims 17 anys, ha compartit notaria a Olot amb Ángel Arregui. Amb els seus dos fills, Lluís –llicenciat en Dret- i Àngel –matemàtic- va crear, l’any 1998, una pàgina web, www.vlex.es amb l’objectiu que tothom pogués accedir a informació jurídica actualitzada i de qualitat. Avui, desenvolupa productes d’informació jurídica per subscripció, per tot el món. Faus s’ha preocupat, al llarg de la seva carrera, d’explicar quines són les funcions del notari, en el seu doble vessant de funcionari de l’Estat i de professional que té l’obligació i el dret de controlar la legalitat. Autèntic especialista en testaments, és autor de nombrosos articles, en què ha posat sovint l’accent en la dimensió social i ètica de l’exercici d’aquesta professió.

Però, a banda de la seva professió, Manuel Faus, des de la seva arribada a Olot l’any 1974, ha estat un home cada vegada més compromès amb la ciutat. Actualment, és el president d’Integra, associació que atén persones amb discapacitat intel·lectual (l’antic Patronat Joan Sellas Cardelús). És el seu gran projecte per Olot i la Garrotxa, al qual està vinculat des del 1982 i que ha fet créixer fins la realitat actual. Manuel Faus ha estat una persona clau per la coordinació de les entitats d’atenció al discapacitat de la Garrotxa i per fer realitat, gràcies als recursos que va aconseguir, la Residència Vora-Riu, també per a discapacitats, que funciona des de l’any 2003.

Des del seu despatx professional, i de forma desinteressada, ha assessorat aquesta i altres entitats en tots els tràmits notarials necessaris per aconseguir la millor solució per al col·lectiu de les persones discapacitades. Manuel Faus també ha estat president del Rotary Club d’Olot i és patró de la Fundació Sentit, vinculada a la Cooperativa La Fageda. L’any 2013, la Generalitat de Catalunya li va concedir la medalla al treball President Francesc Macià en reconeixement a la seva carrera professional.

També l’any passat va ser el pregoner de les Festes del Tura, en què va expressar així la seva identificació amb la ciutat.