Estelada 2014 culmina el cicle ‘I després de la consulta, què? amb una taula rodona amb Muriel Casals, Jaume Marfany i Josep M. Vila d’Abadal

Estelada 2014‘ culmina el cicle de xerrades polítiques titutat ‘I després de la consulta, què?’ amb una taula rodona al Casal Marià d’Olot, amb la intervenció de la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, el president de l‘Associació de Municipis per la Independència (AMI) Josep Maria Vila d’Abadal i el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jaume Marfany.

Els tres ponents han ofert la seva visió de futur d’aquí al nou de novembre i, en cas de no poder fer la consulta, el full de ruta a seguir, coincidint que la societat civil és clau en l’assoliment d’un estat català independent. Però, mentre Casals i Marfany opinen que la consulta es durà a terme malgrat el que pugui dir el Govern espanyol, Vila d’Abadal es mostra més reticent. L’alcalde de Vic creu que s’ha de buscar la legalitat en la consulta i, si cal, a través d’un acord amb el Govern Central.

La taula rodona, moderada pel director d’Olot Televisió Albert Brosa, ha emplenat la sala d’assistents així com de les entitats garrotxines que han col·laborat al llarg del cicle des de la fila zero, com Òmnium Garrotxa, Idesga, ALBA Associació de Dones de la Garrotxa i la Cambra de Comerç de Girona. L’acte ha destacat per la forta participació del públic, que ha volgut intervenir en el debat en varies ocasions.

La tarda ha finalitzat amb l’actuació del Cor Juvenil Gaia d’Olot, que ha entonat el Cant de la Senyera i Els Segadors, acompanyat per tota la sala. Amb aquest acte, Estelada 2014 dóna per acabat el curs de xerrades, que va iniciar-se el setembre de l’any passat, però que el curs vinent, quan l’entitat celebrarà els 10 anys de la seva existència, vol seguir amb la tasca de divulgació del procés sobiranista català. L’associació garrotxina té previst convidar experts que opinaran sobre el futur de Catalunya.