Més de 1.700 puntaires i l’assoliment d’un nou rècord Guiness protagonitzen la 27a Trobada de Puntaires de Catalunya que acull Olot

Olot s’ha convertit aquest cap de setmana en la capital de la punta, acollint la 27a trobada general de puntaires de Catalunya. Una diada molt assolellada, amb l’assistència de més de 1.700 puntaires i l’assoliment d’un nou rècord Guiness, la punta més gran del món, han fet de la trobada un festa única. També s’ha fet entrega d’un tapís en commemoració del Tricentenari a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

La capital garrotxina ha viscut aquest dissabte un esdeveniment irrepetible, més 1.700 puntaires i 147 entitats d’arreu de Catalunya, Espanya, i fins i tot Andorra i França, s’han situat al llarg del centre de la ciutat per demostrar les seves habilitats amb la punta, un tècnica de teixir manual i tradicional que requereix destresa, paciència i dedicació.

És la 27a edició de l’acte més important del calendari de l’Associació Catalana de Puntaires, aquest any organitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot i Òmnium Cultural de la Garrotxa.

Enguany l‘Associació Catalana de Puntaires ha volgut anar més enllà realitzant la punta més llarga del món, a càrrec de 113 entitats catalanes, que pretén entrar dins el Guiness World Records. De moment són 969 metres que han aconseguit donar la volta des de la plaça del Conill fins el carrer Sant Rafael. Fins el moment, no existeix cap precedent a aquesta fita.

En el marc de la trobada, l’Associació Catalana de Puntaires ha lliurat a la consellera d’Ensenyament Irene Rigau un tapís inèdit realitzat amb boixets i punta moderna, en commemoració del Tricentenari.

Altres tradicions populars també han fet acte de presència, com l’actuació de la Colla Castellera els Xerrics d’Olot, al mig de la plaça major. En finalitzar la jornada, Olot va passar el relleu a Terrassa, la seu de la propera trobada de puntaires del 2015. Ripoll, per la seva banda, s’ha afanyat a demanar el seu torn pel 2016 i ja li ha estat concedit.

x