La presidenta d’Òmnium valora a Olot la iniciativa castellera per reivindicar el dret a decidir com una manera de “posar contra les cordes l’antidemocràcia del Govern espanyol”

La gran jornada castellera a Europa per reivindicar el dret a decidir dels catalans va culminar ahir amb èxit i va deixat imatges pel record. La Colla Vella dels Xiquets de Valls van construir un 4 de 8 amb la Torre Eiffel de fons, a París. Els castellers de Vilafranca, de la seva banda, van omplir Brussel·les de camises verdes i estelades. Els Xics de Granollers van fer un cinc de set a Berlín. També van fer les seves torres humanes els Joves Xiquets de Valls a Londres, els Xiquets de Reus a Ginebra, els Borinots de Sants a Lisboa i els Bordegassos de Vilanova a Roma. En total, cinc mil castellers van participar d’aquesta iniciativa en set castells a Europa i més de 40 en poblacions catalanes.

La presidenta d’Òmnium Cultual, Muriel Casals, va valorar dissabte a Olot el sentit de la iniciativa. Casals va dir que era una bona manera d’agrupar simpaties per la consulta arreu del món i “posar entre les cordes l’antidemocràcia del Govern espanyol”. La presidenta d‘Òmnium va afegir que és incoherent que un membre de la Unió Europea negui el dret de vot als seus ciutadans.