La vitrina del mes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa mostra cinquanta anys de programes de mà de Festes del Tura d’Olot

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa exposa una nova vitrina del mes. Aquesta durarà tot l’estiu i esta dedicada al programes de mà de programes de Festes del Tura editats en els últims cinquanta anys, i per tan es pot veure l’evolució del disseny d’aquest document imprès al llarg dels anys. Es podrà veure aquesta mostra fins al setembre, de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 3 de la tarda.

Un disseny de Lluch Llobell i Magda Pujolàs, un quadre de Francesc Vayreda o un dibuix de Xavier Bulbena, entre molts d’altres. Són els dissenys dels programes que podreu veure durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre a la Vitrina del Mes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. La mostra recull els programes de Festes del Tura editats en els últims cinquanta anys. Aquesta sèrie de programes constitueix un interessant memòria iconogràfica on es pot veure l’evolució del disseny d’aquest document imprès al llarg dels anys.

Es podrà veure aquesta mostra fins al setembre, de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 3 de la tarda. L’exposició reuneix programes de diversos estils i formats, per exemple, fins l’any 1979, els programes contenien la programació de les activitats de les festes, acompanyada de gravats, dibuixos, fotos, poesies, biografies de personatges il·lustres o textos de promoció turística, i en molts casos, la coberta reproduïa invariablement un quadre a l’oli o una aquarel·la d’un artista local. Més endavant, els programes canvien d’estil, i tant el programa com el cartell de festes, s’encarreguen a artistes gràfics innovadors, i ja finalment, els darrers anys, aquests programes ja s’han anat fent d’acord amb l’estètica del cartell anunciador de les Festes del Tura d’aquell any. Ara a la vitirna, n’hi ha 49, ja que el d’aquest any 2014 es posarà serà exposada el 29 d’agost, quan en surti el disseny d’enguany.

 

x