Avui entra en vigor la nova normativa de consum

Avui entra en vigor la nova llei de consum que incorpora diferents canvis. Tots, venen a solucionar algunes males practiques que algunes companyies estaven realitzant enfront als consumidors. La nova normativa ve a protegir els compradors d’aquestes males praxis.

L’Oficina de Consum de la Garrotxa ha estat informant aquest dies dels canvis que incorpora la nova llei de consum 3/2013. La nova llei especifica que tots els consumidors tenen dret a rebre la factura del producte o servei que contracten en paper. Els productes comprats fora de l’establiment hauran d’arribar al consumidor en un màxim de 30 dies. Les penalitzacions per trencar el contracte amb la companyia s’hauran d’aplicar de forma proporcional als dies que quedaven per complir-lo. Els contractes hauran de ser en format durador i vinculants únicament a partir del moment que el consumidor l’ha signat. La nova llei també amplia el temps en què el consumidor pot renunciar al producte o al servei. El dret de desistiment, que és com es diu, s’amplia de set a 14 dies.

x