Besalú acull la 12a edició de les Jornades d’Arqueologia de les comarques gironines

Besalú ha acollit aquest matí la inauguració de les Jornades d’Arqueologia de les comarques gironines. Durant dos dies la ciutat comtal donarà a conèixer les principals investigacions arqueològiques realitzades els últims dos anys a les comarques de Girona.

Besalú acull la 12a edició de les Jornades d’Arqueologia de les comarques gironines. Aquest matí ha tingut lloc la inauguració de les jornades a l’Hospital Sant Julià, on es desenvoluparan aquestes al llarg d’avui i demà. Són unes jornades organitzades pels Serveis Territorials de Girona i el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Besalú. Es celebren bianualment i apleguen les intervencions arqueològiques que s’han portat a terme a les comarques de Girona durant els darrers dos anys. Enguany es presentaran 97 articles i es llegiran 27 comunicacions sobre les intervencions més destacades, que ja han començat ara i que tindran lloc fins demà a la 1 del migdia.

Històricament Besalú sempre ha estat estretament lligada a l’arqueologia. Ha resultat un element essencial en la dinamització del turisme del poble i el foment de la seva història.

Durant les jornades, també s’oferiran visites als monuments i espais arquitectònics més transcendentals de Besalú, com el pont o el miqvé jueus i s’inaugurarà una de les exposicions més importants que ha acollit fins el moment el poble medieval, ‘Besalú i l’arqueologia, una història centenària’.