El projecte europeu Changing Tracks arriba a Olot de la mà d’Aideen Barry i la seva interpretació de la història, paisatge i cultura de la capital garrotxina

Aquest dissabte s’ha inaugurat el projecte ‘Strange Terrain’ a les fonts de Sant Roc d’Olot, una proposta artística de la irlandesa Aideen Barry en el marc del projecte europeu Changing Tracks, en què l’arquitecte olotí Xevi Bayona també pren part a Tortosa, donant color a l’antic pont del ferrocarril.

El projecte europeu Changing Tracks ha arribat a Olot gràcies a l’irlandesa Aideen Barry. Sota el nom d”Strange Terrain’, i després d’un procés de recerca i documentació molt extens, l’artista ha volgut plasmar la història, el paisatge i la cultura de la capital de la Garrotxa, a través d’uns vídeos que es poden visualitzar amb el telèfon mòbil, amb uns codis QR, ubicats en el tram del bicicarril que va des de les fonts de Sant Roc fins el parador de Cudella.

El primer túnel del bicicarril ja compta amb la instal·lació d’un tren fantasma elaborat a partir d’un sistema d’il·luminació led. La raó del muntatge és donar vida als tres punts per on passava l’antic ferrocarril, Olot, Girona i Tortosa. En aquest últim, l’arquitecte Xevi Bayona ha estat l’encarregat de donar el toc de color a l’antic pont del ferrocarril. Arrel d’aquesta iniciativa europea, va conèixer l’Aideen.

Barry ha preparat tot el material amb la col·laboració dels estudiants de l’Escola d’Art i dels instituts Garrotxa i Montsacopa i amb les associacions i entitats de la ciutat Amics del Tren, els Museus d’Olot i professionals de geologia. Altres espais que ocuparà l”Strange Terrain’ són la capella de Sant Ferriol i la biblioteca Marià Vayreda d’Olot. El projecte es podrà veure fins a la tardor.

x