Una forta calamarsada deixa més de 20 litres en diferents municipis de la Garrotxa

Tarda de tempestes amb calamarsa a diferents zones de les comarques de Girona i a Osona. Al voltant de les sis de la tarda han crescut importants nuvolades a la Garrotxa que han descarregat pedra en abundància en alguns municipis, com és el cas d’Olot, les Preses, la Vall d’en Bas i Castellfollit de la Roca. A la capital de la Garrotxa s’han recollit fins a 20 litres per metre quadrat amb menys de vint minuts.

La calamarsada més important s’ha registrat a Torelló, on han caigut més de 50 litres per metre quadrat amb poc més d’una hora. Els Bombers de la Generalitat han rebut diversos avisos al municipi. En alguns punts s’han acumulat gruixos de fins a 15 centímetres de pedra.

A la Garrotxa la calamarsa no ha estat tan intensa, tot i que la intensitat ha fet reduir la velocitat de molts vehicles que en aquell moment circulaven per les vies de la comarca fins al punt de veure’s obligats a aturar-se fins que la tempesta s’ha calmat. Es preveu que aquest diumenge al vespre i fins la matinada encara es puguin produir tempestes, sobretot al litorial i prelitoral de Girona, Barcelona i Tarragona, amb precipitacions que poden superar els 20 litres per metre quadrat en només mitja hora i d’intensitat local.