Súmate reivindica el seu paper en la lluita per una Catalunya independent a Olot

Súmate, l’associació de fills i pares nascuts a fora de Catalunya, reivindiquen el seu paper en la lluita per assolir un estat independent. L’entitat, que es vol fer gran, s’ha presentat aquest dissabte a Olot, al local del barri de Sant Roc.

Sant Roc, un dels barris d’Olot amb més pluralitat cultural i gran presència de la comunitat castellano-parlant, va acollir dissabte a la tarda la presentació de Súmate, una associació ja present en altres municipis de la província. Està formada per aquelles persones nascudes a fora de Catalunya o fills dels que van arribar al país en busca d’oportunitats i un futur millor per les seves famílies. També són catalans i, per tant, opinen i decideixen sobre el futur del país de la mateixa manera que la resta de societat civil nascuda a Catalunya. No renunciar als seus orígens, cultura o llengua, ni tampoc a les pensions o mantenir la nacionalitat espanyola juntament amb la catalana. Són alguns dels punts que posava l’associació Súmate sobre la taula. Sota el lema ‘Juntos vamos a construir un nuevo país’, els integrants de Súmate conviden a aquells que vulguin a formar part d’aquest projecte actiu en la lluita per una Catalunya independent.

x