50 garrotxins viatgen en autocar a Barcelona per participar a la manifestació de Som Escola a favor del model educatiu català

Som Escola va omplir un autocar a Olot dissabte per assistir a la manifestació en defensa del model educatiu català. 50 garrotxins van viatjar a Barcelona amb aquest mitjà de transport. Molts més van anar a la manifestació amb el seu vehicle particular.

La manifestació convocada per Som Escola a Barcelona en defensa del model educatiu català ha tingut una resposta multitudinària. 100 mil persones, segons els convocants, 25 mil segons la Guàrdia Urbana, van desfilar dissabte en una cercavila festiva sota el lema ‘Per un país de tots, decidim escola catalana’. La mobilització ha destacat el paper de la immersio lingüística en la cohesió social del país. Som Escola, formada per 45 entitats, ha reivindicat la llengua i l’expressió artística als centres educatius. Una manifestació que ha rebut també el suport dels sindicats majoritaris. Els convocants han demanat a la consellera Rigau que es mantinguin les polítiques educatives de cara a l’any vinent. També s’ha expressat durant l’acte el suport al mestre de les Illes Balears Jaume Sastre, en vaga de fam des de fa 38 dies per reclamar una educació de qualitat i en català. La mobilització ha finalitzat amb la lectura d’un manifest i diverses actuacions musicals.