L’esbart Marboleny de Les Preses presenta els seus espectacles de final de curs davant d’unes 300 persones

L’esbart Marboleny de les Preses ha presentat dos espectacles ben diferents de dansa: ‘L’esbart i el bagul’ i ‘Tocats per la dansa’. Totes dues propostes de dansa catalana tradicional han reflectit el treball pedagògic i artístic realitzat pels nens de l’esbart al llarg de l’any.

La sala plena a vessar, més de 300 pares van voler conèixer el que el seus fills havien après durant l’any. L’Esbart Marboleny, el centre cultural de les Preses, va presentar dos espectacles ben diferents de dansa, un dels més menuts i l’altre dels juvenils.

Un total de 120 nens i nenes de Marboleny Escola van participar en l’espectacle ‘L’esbart i el bagul’, una proposta de dansa catalana tradicional que reflectia el treball pedagògic i artístic realitzat pel grup a través d’un recull de danses tradicionals en què els personatges reflexionaven sobre de dansa i destapaven diverses històries relacionades amb l’esbart.

El segon espectacle que es va presentar va ser l’espectacle ‘Tocats per la dansa’, de la Marboleny Jove i el grup traidicional garrotxí Stukat del Bolet, que van mostrar un ampli repertori de danses catalanes d’arrel tradicional acompanyades del so instrumental del grup garrotxí. La Marboleny Jove i Stukat del Bolet viatjaran fins a Polònia i França a principis de juliol per participar en tres festivals internacionals de Polònia i França.

Una de les particularitats dels espectacle d’enguany és que s’han tornat tirat endavant a través del micromecenatge. Tothom qui ha volgut participar ha pogut fer una aportació a través de la pàgina web de Marboleny a canvi de diverses recompenses, com ara entrades gratuïtes o el DVD de l’espectacle. Prop d’una trentena de persones van ser els qui finalment van col·laborar amb la seva particular aportació.

 

 

x