L’Hospital Sant Jaume d’Olot acull la Primera Taula de la Infància per coordinar serveis i evitar duplicitats

L’Ajuntament i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han organitzat aquest matí la primera Taula de la Infància de la comarca. Es tracta d’una iniciativa que ha reunit als representats dels diferents equips i serveis del territori que treballen per la infància i l’adolescència amb la finalitat d’unificar esforços a l’hora de millorar l’eficiència amb el treball amb aquests grups.

Prevenir, promocionar, detectar riscos i, per sobre de tot, protegir la infància i l’adolescència. Aquests són els objectius de la Taula per a la infància de la Garrotxa. És la primera vegada que s’organitza un acte d’aquestes característiques, una iniciativa sorgida des de l’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa que ha reunit als representats dels diferents equips i serveis del territori que treballen per la infància i l’adolescència.

Gairebé una vintena de representants d’associacions, centres, serveis i entitats s’han reunit a la Sala d’Actes de l‘Hospital Sant Jaume d’Olot per tal d’explicar quines activitats i funcions desenvolupen des del seu servei per tal que tothom ho conegués i ho compartís. Des del CDIAP fins la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, passant pel Consell Esportiu de la Garrotxa, el SIGMA o l’Institut Municipal d’Educació entre molts altres, han explicat les seves tasques en presència del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’unificar esforços en els treballs relacionats amb infants i adolescents i evitar la duplicitat de funcions per a ser més eficients.

Cal destacar la creació d’una eina informàtica per tal que tots els membres que la integren puguin intercanviar informació d’una manera àgil.