La Patum de Berga, en directe aquesta nit a Olot Televisió

La Patum completa de Berga es podrà veure aquesta nit per primera vegada, en directe i per tot Catalunya, a través d’una vintena de televisions locals, també Olot Televisió.

La Xarxa de Comunicació Local i la Televisió del Berguedà, retransmetran per tots aquests canals el primer salt complet de la Patum des de la Plaça Sant Pere, que inclourà dos salts de Patum i un salt de Plens. Serà un programa especial de quatre hores, de les 9 de la nit a la una de la matinada, conduit pel periodista Oriol Puig, actualment al capdavant del programa Cultura’t de la Xarxa.

Des d’un set habilitat a la plaça, Puig retransmetrà el desenvolupament de la Patum completa acompanyat per l’historiador berguedà Albert Rumbo, que serà l’encarregat d’explicar als espectadors l’origen i el significat de les coreografies que les diferents comparses ballaran a la plaça: Els tulcs i cavallets, les masses, les guites, l’àliga, el nans vells, els gegants i els nans nous. Una seqüència que culminarà amb l’esclat de ball i foc dels diables en el salt de plens.

La retransmissió es completarà amb el testimoni directe dels organitzadors de la festa i de diferents persones que estaran ballant a la plaça. Set càmeres distribuïdes per la plaça de Sant Pere oferiran una cobertura completa de l’espectacle, declarat per la UNESCO, obra mestra del patrimoni oral i material de la humanitat. També es podrà veure en directe a la pàgina web de la Xarxa.

x