L’institut La Garrotxa celebra el primer campionat internacional de formació professional Cayskills de tecnologia de la moda

Ahir l’institut La Garrotxa d’Olot va convertir-se en la seu dels Catskills, els campionats de Catalunya de formació professional, en la nova habilitat de tecnologia de la moda. El resultat de la competició no podia haver-se desenvolupat de millor forma per als interessos de l’institut, i és que les dues alumnes que representaven el centre, Helena Valls i Júlia Gallart, s’han classificat en primera i segona posició respectivament.

Aquest dimecres s’ha celebrat a l’Institut La Garrotxa la primera edició del Catskills de Tecnologia de la moda. Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional. Aquest any s’han inaugurat quatre nous campionats. El departament d’Ensenyament ha confiat en la professora de l’Institut la Garrotxa Francesca Moreno, per coordinar el campionat de Tecnologia de la moda.

El Catskills se celebra cada dos anys i permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition. Espanya fa dos anys que no participa d’aquest esdeveniment, però des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, es continua apostant per la seva celebració.

Les proves van començar a les nou en punt del matí i han conclòs a les set de la tarda. Al matí, s’ha desenvolupat la prova de patronatge i confecció, on les alumnes han hagut de confeccionar una brusa blava de senyora. A la tarda, han tingut una hora i mitja per demostrar el seu talent en matèria de disseny de moda. Els resultats han estat excel·lents per a l’institut La Garrotxa, i és que les seves alumnes, Helena Valls i Júlia Gallart s’han classificat en primera i segona posició, respectivament. En tercer lloc s’ha classificat Sofia Bota, de l’Institut Anna Gironella Mundet de Barcelona, i en quarta posició, l’alumna Camelia Cristina Cristea de l’Institut Guindàvols de Lleida. Totes les alumnes participants en la primera edició d’aquest campionat han valorat molt positivament l’experiència i han realitzat uns treballs de molt bona qualitat.

L’institut La Garrotxa participa també en els skills de jardineria i paisatgisme, mecatrònica, disseny CAD i control industrial, que són diverses de les especialitats que imparteix.

x