Can Trincheria acull la presentació de ‘Els mesos’, recull de 12 poemes de Joan Teixidor

L’any Teixidor culminava ahir a la tarda a Can Trincheria amb la presentació de la publicació ‘Els mesos’, un recull de poemes amb comentaris de Sam Abrams dissenyat pels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

L’any 2013 es va proclamar Any Teixidor, amb motiu del centenari del naixement del poeta olotí Joan Teixidor. Al llarg de l’any s’han realitzat diversos actes entorn d’aquesta celebració, que conclouen amb la presentació de ‘Els mesos’, un llibre que inclou 12 sonets del poeta, un per cada mes de l’any. L’obra poètica ha estat acompanyada dels comentaris del crític literari Sam Abrams, que ja ha anat publicant l’últim any a la revista ‘El Cartipàs’ de l’Institut de Cultura de la ciutat.

Fins que el 1948, es van recollir els 12 poemes de Teixidor dins el poemari ‘Camí dels dies’, l’obra més transcendental de la trajectòria del poeta, reflex de les conseqüències de la Guerra Civil però al mateix temps la joia de fundar una família amb Pilar de Ventós. Ara l’obra completa es pot veure en ‘Els mesos’, dissenyat pels alumnes de segon del Grau de l’Escola, dirigits pel professor Pere Álvaro. ‘Els mesos’ es pot aconseguir per 20 euros a Can Trincheria i diverses llibreries de la ciutat.