El primer informe de l’Observatori Econòmic d’Euram Garrotxa determina que cal una millor gestió del sòl industrial i accés a la fibra òptica per guanyar competitivitat

Els empresaris de la Garrotxa reclamen la revisió i reordenació del sòl per a activitats econòmiques i una millor organització dels polígons industrials. Ho va afirmar el president del Cercle Euram Garrotxa, Óscar Rodríguez, ahir a Olot en el marc de la presentació de l‘Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa, que lidera l’entitat amb el suport d’altres ens privats i organismes públics, com ara la Xarxa Comarcal de Promoció Econòmica.

El Cercle Euram Garrotxa ha presentat el primer informe de l’Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa que la pròpia agrupació d’empresaris ha constituït. Una de les conclusions d’aquest informe és, segons apunten, la necessitat de revisar i reordenar el sòl per activitats econòmiques que hi ha a la comarca.

Les tecnologies de la informació i la comunicació són una altra de les preocupacions de l’empresariat garrotxí, L’obtenció del servei de fibra òptica a un preu competitiu, és la principal reivindicació dins d’un paquet més ampli de millores en infraestructures del transport i de les comunicacions.

L’informe també aposta per potenciar els clústers agroalimentari i del plàstic, i identificar-ne de nous en els àmbits tecnològic i de les arts. Es remarca la importància de prestigiar la formació professional, amb la creació d’un organisme comarcal que orienti les persones en l’àmbit de l’educació, i per potenciar la formació professional dual, que aplega formació a les aules i pràctiques a l’empresa. Finalment, es fa una crida a tots els segments implicats en el món del treball per crear una ocupació més estable i millorar la inserció laboral.