L’Ajuntament d’Olot aprova inicialment la reordenació del sector on finalment no passarà la variant

El Ministeri de Foment preveu modificar el seu tram de la variant d’Olot, allunyant-lo de la banda sud del riu Riudaura. Atenent a aquest canvi, l’Ajuntament ha decidit reordenar el sector que ha quedat lliure del traçat de la variant per habilitar els accessos necessaris per a l’estadi municipal, el nou hospital, el parc de bombers i la zona d’activitats econòmiques de la Guradiola. Ahir el ple del consistori va aprovar inicialment la modificació del pla d’ordenació urbana municipal per fer-ho possible.

Segons les últimes previsions del Ministeri de Foment, la variant nord d’Olot passarà molt més a prop de la muntanya i no pel mig del pla de Sant Andreu, per la banda nord del riu Riudaura i no per la banda sud. És per això que es fa necessària la modificació puntual del pla d’ordenació urbana municipal, per tal de reordenar els espais que han deixat d’estar afectats per la variant. L’actuació és necessària per ordenar els accessos i espais a l’entorn d’equipaments com l’estadi municipal, la nova seu dels Bombers de la Generalitat, la zona d’activitats econòmiques de la Guardiola i el nou hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.

La modificació del pla d’ordenació urbana inclou la requalificació dels terrenys adjacents a la nova traça de la variant, la construcció d’un nou vial al sector de la Guardiola que enllaçarà els vials president Tarradellas i president Francesc Macià, i la construcció d’un nou vial a la part sud del Riudaura amb una rotonda que comunicarà amb l’avinguda Sant Joan les Abadesses.

La modificació inicial del pla d’ordenació va ser portat a aprovació al ple de l’Ajuntament celebrat ahir. Van votar-hi a favor la majoria de grups municipals a excepció del PSC, que va abstenir-se.

x