La Pujada al Santuari de la Salut de Sant Feliu de Pallerols compleix 40 edicions amb uns 250 participants

Més de dos centenars de persones s’han inscrit a la quarantena edició de la Pujada  a la Salut. La cursa de muntanya organitzada pel Club Atletisme Pescallunes ha reunit a bona part de l’atletisme garrotxí al Santuari de la Salut, que com cada any ha rebut una visita matinera i molt especial. Les vistes, la duresa del recorregut i el caràcter lúdic amb el que compta la Pujada a la Salut fan que aquesta prova sigui cada any un èxit. Els guanyadors d’engauny han estat Isaac Barti i Judit Riera, que no han aconseguit superar el rècord absolut de la cursa.

PUJADA  A LA SALUT

El Santuari de la Salut esperava com cada any una visita  ben matinera dels valents que s’atreveixen a fer la Pujada a la Salut. Es tracta d’una prova amb tan sols 3 quilòmetres però amb un desnivell de vertígen de més de 500 metres, un factor que atrau als més competitius per l’extrema duresa i exigència física. Ara bé, la cursa té un caràcter lúdic i festiu i té cabuda per a totes les edats, amb possibilitat de fer-la correns i també caminant. Amb sortida al Firal de Sant Feliu de Pallerols i arribada al cim del Santuari de la Salut, la Pujada ha reunit a uns 250 participants inscrits. La organització d’aquesta prova, que complia enguany 40 edicions, va a càrrec del Club Atletisme Pescallunes.

 

La sortida es donava a les 8 del matí i amb mig minut de diferència entre participant i participant, i el primer en fer el cim a la Salut en categoria masculina ha estat el jove Isaac Barti, del Club Natació Olot, amb un temps de 22 minuts i 43 segons. Barti ha estat seguit de ben a prop per Fèlix Castillo, amb 23 minuts i 8 segons, i ha completat el podi Jordi Rabionet, amb un temps de 23 minuts i 17 segons. Judit Riera, del Club Atletisme Pescallunes, ha estat la primera en arribar en categoria femenina. Cap dels participants ha pogut endur-se el premi especial de 100 € en metal·lic per al participant masculí i/o femeni que aconseguís rebaixar el rècord absolut de la prova, que posseeixen des del 1990 en Josep M. Illamola (19’43”) i el 2013  la Eugènia Miró (26’39”). Per celebrar la quarantena edició, el Pescallunes ha sortejat 3 espatlles al final de la diada.

 

x