Òmnium Cultural coordina la portada de la Flama del Canigó per part de vuit entitats de la Garrotxa fins a Olot

Aquest dilluns a la nit s’organitzen diverses revetlles a la Garrotxa. Totes les fogueres que s’encenen parteixen de la Flama del Canigó, que sobre les set de la tarda ha arribat al passeig de la muralla d’Olot. Allà, s’ha repartit a diferents barris d’Olot (Batet, el Pla de Dalt i les Vivendes Garrotxa) i a pobles de la comarca (Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, la Vall d’en Bas, Santa Pau i Riudaura). Altres pobles ja s’han nodrit del foc de la Flama del Canigó abans de la seva arribada a Olot. La Flama s’ha dividit en dos recorreguts a la seva arribada a la Garrotxa. Un d’ells ha partit de Besalú i ha encès les fogueres dels pobles de la Vall del Llierca. L’altra ha passat per la Vall de Bianya.

Òmnium Cultural ha organitza l’arribada de la Flama del Canigó a Olot que porta el foc a les diferents fogueres dels pobles de la Garrotxa. Aquest any, ha estat la primera vegada que els garrotxins han anat a buscar la Flama personalment al Canigó, per fer-ho, Òmnium ha cordinat fins a vuit entitats socials i esportives de la comarca, que s’han repartit el recorregut per dur-la a peu. Aquestes entitats han estat el Centre Excursionista Olot, el Club Ciclista d’Olot, el Gimnàs Espai, el Club Ciclista de Bas, els Bufets, el Club Atletisme Olot Terra de Volcans, l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura i els Esplais d’Olot. Totes elles han fet relleus i han portat la Flama del Canigó fins al passeig de la Muralla, on s’ha encès la primera foguera. Allà, abans de repartir la flama entre els pobles i barris de la comarca, s’ha llegit el manifest, que enguany ha escrit Carles Capdevila, periodista i director del diari Ara. També s’ha obsequiat els assistents amb coca i vi dolç. La Flama del Canigó també ha nodrit el foc de la revetlla d’Olot, que aquest any està organitzada per l’Empenya’t, la coordinadora de penyes de la Garrotxa, al Firal.