L’Ajuntament d’Olot aprova incorporar al Pla Director d’Espais Verds un Pla Especial de Zona Verda per a la plana que uneix el volcà de la Garrinada amb el volcà Montsacopa

Potenciar els espais verds i convertir Olot en una ciutat-parc és el que sempre ha perseguit el consistori de la ciutat. És per aquest motiu, que el ple de l’Ajuntament d’Olot ha acordat incorporar al Pla Director d’Espais Verds una proposta que havia fet el grup d’Esquerra Republicana, en la qual demanava l’elaboració d’un Pla Especial que inclogués la plana que uneix el volcà de la Garrinada amb el volcà Montsacopa.

La ciutat d’Olot té 4 volcans dins el seu terme municipal. Entre ells, el de Montsacopa i  el de la Garrinada, i entre ells dos, hi ha un dels considerats pulmons de la ciutat. És en aquest espai, on s’ha aprovat tenir-lo en compte com a espai verd, en el qual s’ha de tenir molta cura els usos i infraestructures que s’hi fan. Es tracta d’una iniciativa que es van aprovar per unanimitat i va comptar amb el suport de tot els grups municipals. En aquest mateix ple, també es va aprovar incorporar el Pla de gestió d’horts urbans a aquest Pla Director d’Espais Verds. Aquesta proposta però, encara resta a aprovació.