El Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot recupera la programació de qualitat d’anys anteriors

El cap de setmana del 4 i 6 de juliol els carrers d’Olot s’ompliran de música. Però no d’una música qualsevol, sinó, de música tradicional amb l’arribada del Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot. El Cornamusam, recupera el seu format habitual després d’una edició més reduïda a causa de la crisi econòmica. Aquest any, el cap de cartell del Festival serà un dels referents de la música d’arrel tradicional, el grup escocès Rura.

Enguany el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, el Cornamusam, recupera el seu format habitual després d’una edició més reduïda a causa de les retallades econòmiques.

El dissabte, un dels referents de la música d’arrel tradicional, el grup escocès Rura, serà el cap de cartell d’aquest festival, que es durà a terme entre el 4 i el 6 de juliol a Olot.

La sacaire Alba Logan serà l’encarregada de donar el tret de sortida de la festa amb una versió lliure de Muntanyes del Canigó amb la qual demostrarà el seu virtuosisme musical des del “balcó dels espants” de Sant Esteve, tal com mana la tradició.

Després d’aquest pregó musical, no faltarà el tradicional ‘Ball de la cabreta’, la figura representativa del festival, acompanyada de la música dels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot; una escola, que com el festival, vol preservar aquest tradicional instrument.

Divendres al vespre, el grup de folk, La Coixinera, tocarà a l’aire lliure i de forma gratuïta, al Passeig d’en Blay per fer arribar aquest tipus de música tradicional al ciutadà.

El Cornamusam s’acabarà amb el concert al parc Nou dels Ministrers del Sabre.

 

x