La Coral Croscat, protagonista al programa ‘La 7mana Girona’, celebra aquest dissabte el seu 40è aniversari

Amb motiu del 40è aniversari de la Coral Croscat, el programa ‘La 7mana Girona’ li dedica un reportatge. A través de dos dels seus integrants, fa un repàs de la història i l’evolució d’una de les corals més antigues de la Garrotxa, que pren el nom del volcà més conegut de la comarca.

Entusiasme i molta il·lusió, dos ingredients imprescindibles per a formar part de la Coral Croscat, una entitat 100% olotina amb quatre dècades d’història. Tot va començar amb un grup d’aficionats a la música amb ganes de convertir la seva passió en realitat i, de pas, divulgar el cant coral a la Garrotxa. Tot això, a través d’una coral batejada amb el nom del volcà més conegut de la comarca.

Sota la direcció de Ricard Macias, el grup inicial es va ampliar ràpidament fins que, tres anys més tard, va cedir el càrrec a Mn. Frederic Pujol, etapa de consolidació de la coral i el seu repertori. Al 1988 el músic Joan Josep Mayans va assumir-ne la direcció durant 19 anys posant a disposició dels cantaires tots els seus coneixements sobre la música, dirigint centenars de concerts i realitzant treballs monogràfics sobre la música medieval, barroca i cançons de The Beatles. Des del 2006 fins ara, Pau Casteller n’és el director. I és que 40 anys d’història donen per molt. Professionals i amateurs, tots junts, gaudeixen del cant coral. El més important no és la pràctica amb les cordes vocals, sinó la dedicació per la música.

La Coral Croscat celebra una mitjana de vuit concerts cada any però aquest els seus integrants han decidit modificar la programació per adaptar-la a la celebració del seu 40è aniversari. La Coral celebrarà aquest dissabte un concert especial a les 21h del vespre al santuari del Tura de la ciutat que la vist crèixer, la capital garrotxina.

x