Un estudi del CREAF confirma que la vespa asiàtica es troba en procés d’expansió

La vespa asiàtica ha vingut per quedar-se, així ho confirmen els tècnics del CREAF, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals. Al llarg dels últims mesos han estat estudiant les característiques d’aquesta espècie invasora i han pogut confeccionar un mapa de risc d’invasió a Catalunya. S’ha fet a partir de models de territoris propers com Navarra i el País Basc. El subdirector del CREAF, Joan Pino, va ser convidat ahir a la nit al programa ‘El punt al dia’ i va concretar quina és la situació en aquest moment. Segons Joan Pino, l’expansió de la vespa “és més probable en determinades zones que en d’altres, també dependrà del número d’exemplars. Sembla que les comarques interiors no són tan favorables a l’espècie”, ha concretat.

x