El Museu dels Sants d’Olot recupera l”Art perdut’ de la comarca i altres poblacions veïnes durant la Guerra Civil

‘Espoli’ i ‘mercat negre’ són dos termes que sovint s’associen a l’art. Amb l’arribada dels conflictes bèl·lics al país, moltes peces d’art van desaparèixer. Per recuperar una mica aquest patrimoni històric, aquest dissabte el Museu dels Sants ha acollit una exposició i una xerrada relacionades amb aquest ‘Art perdut’.

‘El mercat negre de l’art: històries de lladres i policies’. És el nom que porta l’últim xerrada emmarcada dins el cicle de conferències 5 cèntims d’Olot, creades amb l’objectiu d’apropar i despertar interès per les diferents vessants de l’art. El Museu dels Sants, un dels espais olotins amb més història artística, ha estat el lloc escollit per portar a terme l’acte aquesta tarda.

La conferència ha anat acompanyada de l’exposició ‘Art perdut: espoli i salvaguarda del patrimoni’, resultat de la recuperació d’algunes de les peces d’art desaparegudes o malmeses en determinats períodes de conflictes bèl·lics. Els originals d’algunes de les obres presentades havien format part de la comarca de la Garrotxa abans de la Guerra Civil. Les dades confirmen que el mercat negre d’art és el tercer amb més presència després del d’armes i les drogues. L’espoli sempre ha estat present, però és ara quan hi ha una consciència major de preservar el patrimoni històric.

L’exposició d”Art perdut’ ha estat present a Olot fins aquest cap de setmana i ara serà traslladada als museus de Ripoll.

x