El nou format del Descampat de Santa Pau atreu públics de totes les edats, fins prop de 3.000 persones

El nou format del Descampat de Santa Pau ha tingut una bona rebuda. Des de concerts de grups reconeguts com La iaia, adreçats a un públic més juvenil, fins a narracions de contes o d’altres activitats pels més petits han estat algunes de les propostes que ha ofert el Descampat de divendres i dissabte. Prop de 3.000 persones van participar en el conjunt del festival santapauenc.

A partir d’aquest 2014, el Descampat de Santa Pau adopta una nova forma. Passa a convertir-se en un festival de dos dies, amb activitats de tots els estils i per a tots els públics, que ha atret gairebé 3.000 visitants. El concert de La iaia del divendres a la nit, amb el que va començar el festival, era una de les propostes més atractives. Ernest Crusats, veu i guitarra, Jordi Casadesús, baixista, i Jordi Torrents, bateria, són els components d’aquesta banda osonenca d’indie-rock. Diversos èxits els han portat a ser cap de cartell del festival santapauenc. Al 2010 van ser el grup guanyador del concurs musical Sona9 amb el disc Les ratlles del banyador i als dos anys següents, es van convertir en el grup revelació segons públic i crítica als Premis Enderrock. Ara, han portat els seus nous temes del disc On és la màgia? a la vila amb motiu del festival.

Altres creacions musicals de la comarca com Hora de Joglar o Greda Street Band i d’altres gironines també van tenir l’oportunitat de trepitjar els escenaris de Santa Pau. Però, a banda dels concerts, més encarats a un públic juvenil, al llarg del dissabte el festival també oferia activitats dins el poble per a tota la família. Sota el nom Descamkids, els nens i nenes van gaudir de la narració del conte ‘El tresor de la Fageda’, un cercavila amb timbalers per diversos carrers del centre, hores de diversió en els inflables i passejades en poni. Prop de 120 infants van gaudir del Descamkids.

És el primer any que el Descampat es converteix en festival, però la bona rebuda per part del públic fa que no sigui difícil creure que es convertirà en un espectacle de referència a la comarca.

 

 

x