Prop de 160 persones participen en l’Aplec de la Sardana de Sant Feliu de Pallerols i el seu dinar popular

L’Aplec de la Sardana és una de les activitats imprescindibles dins l’agenda d’estiu de Sant Feliu de Pallerols. Enguany ha tingut lloc aquest diumenge als paratges idíl·lics dels arbres d’en Casals, amb plena participació tant en els balls com en el dinar de germanor, que va aplegar prop de 160 persones. La festa, però, es va haver d’aturar a causa del mal temps de la tarda.

Aquest diumenge les sardanes s’han convertit en les protagonistes a Sant Feliu de Pallerols, amb motiu del tradicional Aplec de la Sardana. És un esdeveniment molt antic que el poble va recuperar fa 15 anys. Es celebra a l’estiu, no hi ha una data fixa, però sol coincidir sempre a finals de juny, juliol o agost. Com és habitual, tothom que vol és convidat als arbres d’en Casals per ballar acompanyats de la música de les tres cobles participants, la Principal d’Olot, de Porqueres i Osona. Essent ja un aplec de gran recorregut històric, l’organització demana que gent més jove prengui part tant en la planificació de l’esdeveniment com en la participació com a ballador.

En l’aplec d’aquest cap de setmana també es va voler homenatjar amb un minut de silenci a Sandro Port, músic recentment desaparegut molt vinculat amb l’aplec de Sant Feliu i antic membre de l’Agrupació Sardanista de la vila.

Tot i les previsions de mal temps, el sol va imperar en la diada. Només a la tarda, després del dinar popular, en què van assistir prop de 160 persones, els núvols acompanyats de pluja van obligar a suspendre el ball.

 

x