El conseller Pelegrí aplaudeix la proposta d’INNOVACC alternativa al tancament de plantes de purins, assecant-los amb energia solar i construint hivernacles a peu de granja

Aquest matí, el clúster del sector carni INNOVACC ha celebrat la seva assemblea general a Olot. L’assemblea ha rebut la visita del conseller del Departament d’Agricultura i Ramaderia, Josep Maria Pelegrí, que ha aplaudit la prova pilot que el clúster proposa per donar una alternativa al tancament de plantes de purins.

La proposta de la Generalitat per compensar el tancament de les plantes de purins passa per tres àmbits, canviar el percentatge de nitrogen destinat al procés, buscar centres de gestió alternatius i la instal·lació de separadors del sòlid i el líquid a les pròpies explotacions. INNOVACC fa un pas més enllà i proposa assecar els purins amb energia solar. El projecte consisteix en construir hivernacles a peu de granja on s’assecaran els excrements dels porcs.

Per tirar el projecte endavant, el clúster ha demanat un ajut de 10.000 euros a la Generalitat, amb el qual es vol fer un hivernacle de prova a Osona o la Garrotxa. Si tot va bé, es podrà estendre a les granges aquesta tardor. Cada hivernacle costarà uns 80.000 euros, però el cost de tractament es reduirà només a 1 euro per metre cúbic.

x