El nombre de desocupats cau un 6,2% al juny a les Comarques de Girona

L’atur a les comarques de Girona ha caigut en 3.249 persones al juny, i se situa per sota dels 50.000 desocupats per primera vegada des del 2011. Les comarques gironines acumulen onze mesos seguits de descensos interanuals.

El nombre d’aturats a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya de les comarques de Girona va tancar el juny en 49.361 persones, cosa que suposa un 6,2% de desocupats menys que el maig, i gairebé un 8% de persones menys que el juny del 2013. Girona acumula, amb aquestes xifres, onze mesos seguits de caigudes interanuals.

El retrocés de l’atur suposa que per primera vegada des del juliol del 2011, el nombre de desocupats a les comarques de Girona es troba per sota de les 50.000 persones. Per trobar una xifra d’aturats tan baixa com aquest mes de juny, cal remuntar-se fins el juliol del 2010. A Catalunya, s’acumulen Dotze mesos consecutius de baixada. Tot i això, al territori encara hi ha 570.000 ciutadans sense feina. Al conjunt de l’Estat, l’atur també ha baixat. El mes passat van trobar feina 122.000 persones.

Al juny, 22.090 persones van trobar feina a Catalunya, i l’atur va disminuir en un 3,75 per cent. Davant l’arribada de l’estiu, lidera la disminució de l’atur el sector serveis, però també l’agricola i l’industrial. Pels responsables del Servei Català d’Ocupació, aquesta recuperació demostra la realitat de l’economia catalana. En el conjunt de l’Estat espanyol, l’atur ha disminuït en prop de 122.700 persones respecte del mes anterior. El nombre total d’aturats és ara de 4.449.700 persones.

 

 

Deixa un comentari