El conseller de Salut, Boi Ruiz, confirma a Olot que el nou hospital estarà en marxa durant la tardor d’aquest any

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat aquest dimecres a la tarda a Olot per presidir les II Jornades del Pla de Salut 2011-15 per a les Regions Sanitàries de la Catalunya Central i Girona. Ruiz ha confirmat la previsió que el nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa estigui en marxa durant la tardor d’aquest any, “si l’execució dels concursos va segons el previst”, ha dit, i que l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya ho estarà a mitjans de setembre.

Boi Ruiz també ha relativitzat la xifra feta pública en les últimes hores sobre que la sanitat pública de l’Estat ha perdut gairebé 30 mil treballadors en els últims dos anys. El conseller diu que els llocs de treball no es poden traduir en persones, i ha posat l’exemple de Catalunya, on “s’han racionalitzat les quàrdies i s’han modificat serveis”, però, segons ha dit, “no hi ha hagut cap reducció de personal remarcable”. Ruiz també ha ironitzat sobre la xifra feta pública, ja que l’Estat no té competències en matèria sanitària, i ha explicat que a ell no li consta que ningú li hagi demanat la xifra de baixes laborals a la sanitat pública catalana.

El conseller també s’ha referit a la campanya que han iniciat el centre BCN Checkpoint i l’Associació de Lluita Contra la Sida per disminuir l’alt índex de contagi del VIH. La campanya d’aquests col·lectius consistirà a demanar als homes homosexuals que es facin la prova diagnòstica del VIH cada tres mesos. Les entitats sustenten aquesta mesura sobre la dada segons la qual sis de cada deu noves infeccions per VIH a Catalunya corresponen a homes que tenen sexe amb altres homes, i la xifra escala fins al 81% entre els residents a Barcelona. El conseller ha anunciat que valorarà aquesta petició per fomentar la prevenció “si respon a una objectivitat raonable”.

El conseller de Salut ha assistit a les II Jornades del Pla de Salut 2011-15 per a les Regions Sanitàries de la Catalunya Central i Girona, que tenen l’objectiu de compartir bones praxis en els centres hospitalaris catalans i comprovar si noves iniciatives particulars poden aplicables a la cartera pública convencional de Catalunya. En aquest sentit, ha destacat el servei digestiu compartit entre els hospitals d’Olot, Vic i Campdevànol com un referent per a la instauració a Catalunya d’un sistema de racionalització “que no té a veure amb la crisi econòmica” i que “millora els resultats sanitaris”, segons ha explicat el conseller.