El Parlament rebutjarà la utilització del ‘fracking’ a Catalunya

El Parlament de Catalunya rebutjarà que a Catalunya s’utilitzi el ‘fracking’ per extreure hidrocarburs del subsòl. Ho va aprovar ahir a la tarda la comissió de la Cambra que ha analitzat la utilització de la tècnica de la fracturació hidràulica. El text final, pactat entre Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya, ha rebut el suport de tots els grups excepte el Partit Popular.

El text apunta que els estudis disponibles indiquen que el fracking és una tècnica amb forts impactes ambientals i socials, que perpetua un model energètic basat en els combustibles fòssils. Destaca que a Catalunya no hi ha prou recursos per fer-la rendible i demana a la Generalitat que faci les passes necessàries perquè no s’utilitzi.