El Cornamusam inunda de música i un gran ambient el centre d’Olot l’any en què el festival recupera el seu format habitual

El Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, el Cornamusam, va tornar amb força aquest cap de setmana recuperant el seu format habitual. Dissabte el Ball de la Cabreta va aplegar centenars de persones al centre de la ciutat amb la música del grup tarragoní Sons de la Cossetània.

El Cornamusam és un dels festivals internacionals temàtics més curiosos dels que es fan a Catalunya. El festival està organitzat per l’Associació de Cultura Popular El Til·ler, i aplega a amants i intèrprets de la cornamusa, un instrument clàssic en l’àmbit de la música tradicional europea. Enguany i després d’una edició marcada per les retallades a causa de la crisi, el Cornamusam recuperava el seu format habitual.

El dissabte va haver-hi els plats forts del Cornamusam. Com cada any, la particular figura de la Faràndula olotina, la Cabreta, va sortir a escena amb el seu tradicional ball.

El Ball de la Cabreta va inundar els carrers del centre de la ciutat amb música i un gran ambient va presidir l’acte. Començant amb un ball a la plaça Doctor Ferrer i continuant amb la cercavila, l’acte va estar protagonitzat per la música del grup Sons de la Cossetània, provinent de Tarragona.

El Festival va finalitzar amb l’actuació Ministrers del Sabre, en col·laboració amb la flabiolaire oficial dels gegants d’Olot Agnès Algaró.

 

 

Deixa un comentari