Declaren quatre garrotxins als jutjats d’Olot per desobediència greu davant l’autoritat durant la jornada del Multireferèndum del 25 de maig

Aquest matí, quatre garrotxins han declarat als jutjats d’Olot en relació a l’atestat de la policia local per desobediència greu davant l’autoritat mentre participaven en la convocatòria popular del Multireferèndum, el passat 25 de maig. Als encausats van ser identificats després que la junta electoral central fes treure les urnes i anul·les la possibilitat de votar als que encara no ho havien pogut fer. Aquest matí s’ha fet una concentració davant els jutjats per donar suport als garrotxins afectats.

El passat 25 de maig la Policia Local d’Olot retirava les urnes del Multireferèndum, una convocatòria popular que es va dur a terme a moltes ciutats i localitats catalanes. Avui, els quatre garrotxins imputats per Desobediència Greu han declarat en relació a l’atestat de la policia al jutjat d’Instrucció número 1 d’Olot. Els encausats han estat acompanyats per una vintena de persones que s’han manifestat a les portes del Jutjat.

A la capital de la Garrotxa aquest cas és particular i únic, ja que a diferència dels altres casos, va ser la policia municipal i no els Mossos d’Esquadra els qui van retirar les urnes, i és l’únic lloc on s’acusa als imputats de desobediència greu. Avui s’ha realitzat la vista i en les properes setmanes es determinarà si hi haurà judici, en el qual els acusats s’enfrontarien a sancions econòmiques, o si passen a ser acusats d’una falta lleu.

 

x