L’Ajuntament d’Olot i Turisme Garrotxa ‘destapen’ les deu essències turístiques d’Olot

El volcà Montsacopa, el Nucli Antic, el Modernisme, els Museus, la Moixina i el Parc Nou, Batet i La Fageda, la Via Verda, RCR Arquitectes, els productes locals i la cuina són les deu essències d’Olot. Són els deu atractius turístics imprescindibles per a les persones que visiten la ciutat. Es van donar a conèixer aquest dilluns, en l’acte de presentació que va reunir uns 150 representants del teixit turístic, gastronòmic, comercial, associatiu, econòmic i empresarial  d’Olot i comarca, al pati de l’Hospici.

Aquests deu elements garrotxins, s’inclouen dins els Itineraris de butxaca, editats per a l’ocasió, juntament amb reportatge   audiovisual en què deu figures conegudes expliquen els seus lligams amb Olot. Martí Gironell, Salvador Alsius, Carme Ruscalleda o Jennifer Pareja són alguns dels noms que hi apareixien. Aquesta iniciativa vol ser un impuls pel sector turístic i comercial, i és un projecte que s’afegeix a la creació, ara fa dos anys, a la marca de la ciutat 100 olot. L’acte també va comptar amb una xerrada de l’emprenedor i aventurer de Sant Joan de les Abadesses, Albert Bosch, que ha creuat l’Antàrtida sense assistència, ha coronat les muntanyes més altes de cada continent, l’Everest inclòs, i ha corregut 8 dakars, a més d’un munt d’ultramaratons. Per a Bosch, la vida és un projecte que cal liderar amb esforç, igual que amb esforç es fa créixer a una comarca. La vetllada va acabar amb un brindis amb cava i fruita entre els assistents ‘per la bona salut turística de la ciutat’.