La Generalitat fa una nova convocatòria d’ajuts Leader; aquesta vegada només s’hi poden acollir les empreses turístiques i les microempreses

La Generalitat acaba d’aprovar una nova convocatòria d’ajuts Leader, aquestes ajudes suposaran ajudes de fins a un 35% de subvenció a fons perdut per a la creació, millora o ampliació de negocis.

Aquesta vegada, però, només s’hi poden acollir les empreses turístiques i les microempreses.Tot i que fins a principis del mes d’agost no s’obrirà el termini per presentar els projectes, ja es poden fer una presol.licitud a través d’Adrinoc, que gestionarà ajuts per valor de 600.000 euros a la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Collsacabra.

Un bon exemple de l’efectivitat d’aquestes ajudes és l’empresa Criscatering. La Cristina Márquez, cuinera, va presentar el seu projecte a l’anterior convocatòria d’ajuts Leader. Estava buscant un nou emplaçament per poder fer créixer el seu negoci de càtering. El projecte de la Cristina va ser una dels 26 actuacions que van entrar a formar part de la darrera convocatòria del Leader, que ara s’ha tornat a publicar.

L’anterior convocatòria del Leader va permetre subvencionar 26 projectes i va generar una inversió directa de més d’1,7 milions d’euros. A més, es crearan 13 nous llocs de treball a 11 empreses. A la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Collsacabra, ADRINOC gestionarà ajuts per valor de 600.000 euros, el mateix import que l’anterior convocatòria.